IsoStone - tips en advies

Hoe herken je slechte crepi?
12 punten om op te letten

Ik wens meer

Informatie

Vraag hier een

Offerte

Schrijf je in voor onze

Infosessie

Zeker lezen: 12 punten waar je een slechte uitvoering van crepi aan kan herkennen

 1. Strepen op de gevel door slechte afwatering: doordat geveldetails ontbreken bij bijvoorbeeld dorpels, dakprofielen, regenwatergoten, plinten, enzovoort, wordt al het regenwater afgevoerd via de gevel en krijg je afloop.
 2. Vlekken/wolkvorming op de crepi. Dit komt door het slecht mengen van de producten.
 3. Een lijn tussen de verdiepingen. Bij het aanbrengen van de crepilaag werd er te veel tijd tussen de uitvoering gelaten. Volledige gevelvlakken dienen in één keer te worden uitgevoerd om een mooi, doorlopend resultaat te krijgen !
 4. Vlakken in de gevel. Dit komt door verkeerd gebruik van isolatie of het slecht afschuren van isolatie, waardoor de isolatiepanelen zich aftekenen.
IsoStone - tips en advies
IsoStone - tips en advies
 1. Aftekening van de wapeningsnetten.
 2. Afbrokkelen van de plint. Dit wordt veroorzaakt door verkeerde isolatie en het aanbrengen van crepi tot onder de nulpas.
 3. Mini-scheurtjes aan de oppervlakte. Dit komt door het slecht aanbrengen van de bewapeningsnetten op hoeken en dagkanten.
 4. Afscheuringen aan ramen, dorpels of dakaansluiting. Dit wordt veroorzaakt door het niet of slecht aanbrengen van zwelbanden.
 5. Blazen achter de crepi. Deze blazen ontstaan door het opblazen van de opperlaag bij vochtig weer. Dit kan wijzen op een natte of vochtige muur of opstijgend vocht uit de grond. Het is ook mogelijk dat bij het aanbrengen de onderlaag nog niet voldoende was uitgedroogd.
 1. Roest aan de hoeken of afbrokkelen van de hoeken. Dit wijst op een verkeerde profielkeuze of geen gebruik van hoekprofielen!
 2. Visueel geen rechte hoeken. Dit wijst op een verkeerde profielkeuze of geen gebruik van start- , hoek-, of eindprofielen!
 3. Loskomen van de crepi of isolatie. Het kan dat er hier geen rekening werd gehouden met de windbelasting op de gevel. Ook mogelijk is dat de gevel niet voldoende voorbereid werd, waardoor de lijmen niet voldoende hechten. Een geschilderde gevel bijvoorbeeld, moet eerst worden voorbehandeld.
IsoStone - tips en advies

Ons advies?

De gebruikte producten zijn belangrijk, maar nog veel belangrijker zijn de kennis en vaardigheden van de persoon die de producten aanbrengt! Vraag daarom altijd om referenties te mogen bekijken.

TIPS EN ADVIES

Kies jouw categorie: Toon alles {{ category.name }}
Kies jouw categorie:

De isogroup aanpak

Efficiënt beschermd

Jouw huis moet klaar zijn voor morgen. Want er verandert veel, niet alleen je manier van leven, maar ook het klimaat. En daar moet je je efficiënt tegen beschermen. IsoGroup werkt met gesloten systemen en isoleert naadloos de bouwschil van je woning: de gevel, ramen en deuren.

Zonder zorgen

Elke stap in het bouw- of renovatieproces organiseren we vlot en efficiënt. Onze gekwalificeerde medewerkers ondersteunen je van A tot Z: je adviseur begeleidt je door het keuzeproces, je projectmanager staat je bij tijdens de werken. Zo realiseren we samen een betaalbaar en kwalitatief project.

Energievriendelijke projecten

There is no Planet B, duurzame materialen zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. We hanteren hoge isolatienormen en stemmen de waarden van de verschillende toepassingen op elkaar af. Met deze totaalaanpak krijg je het extra wooncomfort en de mooie besparing op je energiefactuur er gratis bij.

Stijlvolle projecten

Van klassiek, over landelijk tot strak modern, onze goed geïnformeerde adviseurs denken graag met je mee over welk materiaal bij welke stijl past. Ook duik je samen in de (technische) details van de afwerking. Het zijn net die details die zorgen voor een mooie en blijvende uitstraling van je woning.