IsoStyle rolluiken

Rolluiken? Laat je geen vals
gevoel van veiligheid aanpraten

Ik wens meer

Informatie

Vraag hier een

Offerte

Schrijf je in voor onze

Infosessie

Drie mythes over rolluiken ontsluierd

1. Beschermen tegen ongewenste bezoekers?

IsoStyle ramen en deuren

Er doen veel verhalen over rolluiken de ronde. Rolluiken zouden je ramen en deuren beschermen tegen ongewenste bezoekers. In de zomer houden ze de koelte binnen en isoleren je huis extra. Wij kunnen je verklappen dat al deze verhalen niet of maar gedeeltelijk waar zijn.

Vroeger waren rolluiken gemaakt van houten lamellen. Die waren zeer zwaar en dus meteen ook de ideale manier om een raam te beveiligen. Bij moderne rolluiken zijn de lamellen hoofdzakelijk vervaardigd uit pvc of aluminium. Deze materialen zijn zeer licht en kunnen zo uit hun geleiders worden getrokken door iemand met slechte bedoelingen. Het goede nieuws: de ramen zelf zijn tegenwoordig veel beter beschermd dan vroeger. Rolluiken hebben dus een licht vertragend effect bij een inbraak.

“Laat je geen vals gevoel van veiligheid aanpraten!”

2. Koeler in de zomer?

Rolluiken zouden de woning ook beschermen tegen zonlicht en koeler houden. Dat klopt, maar is helemaal niet handig, zeker niet in de zomer. Rolluiken verduisteren je woning, maar dan moet je overdag wel je lichten aandoen. Een beter alternatief is screens (zonnewering) of zonwerende beglazing. Zo krijg je voldoende licht binnen in de zomermaanden en behoud je je leefkwaliteit! Rolluiken hebben enkel nut om tijdens de nacht (of eventueel dag) een kamer volledig donker te maken. Verduisterende gordijnen zijn een alternatief als je liever geen rolluiken wil.

3. Extra isolatie-effect?

Rolluiken zouden je woning ook extra isoleren. Dat effect is echter minimaal. Het glas en de profielen zijn tegenwoordig zo geïsoleerd, dat rolluiken geen enkel extra isolatie-effect meer hebben.

Ons advies?

Denk goed na over de keuze van je ramen, deuren en accessoires en gebruik ze vooral voor het juiste doel.

TIPS EN ADVIES

Kies jouw categorie: Toon alles {{ category.name }}
Kies jouw categorie:

De isogroup aanpak

Efficiënt beschermd

Jouw huis moet klaar zijn voor morgen. Want er verandert veel, niet alleen je manier van leven, maar ook het klimaat. En daar moet je je efficiënt tegen beschermen. IsoGroup werkt met gesloten systemen en isoleert naadloos de bouwschil van je woning: de gevel, ramen en deuren.

Zonder zorgen

Elke stap in het bouw- of renovatieproces organiseren we vlot en efficiënt. Onze gekwalificeerde medewerkers ondersteunen je van A tot Z: je adviseur begeleidt je door het keuzeproces, je projectmanager staat je bij tijdens de werken. Zo realiseren we samen een betaalbaar en kwalitatief project.

Energievriendelijke projecten

There is no Planet B, duurzame materialen zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. We hanteren hoge isolatienormen en stemmen de waarden van de verschillende toepassingen op elkaar af. Met deze totaalaanpak krijg je het extra wooncomfort en de mooie besparing op je energiefactuur er gratis bij.

Stijlvolle projecten

Van klassiek, over landelijk tot strak modern, onze goed geïnformeerde adviseurs denken graag met je mee over welk materiaal bij welke stijl past. Ook duik je samen in de (technische) details van de afwerking. Het zijn net die details die zorgen voor een mooie en blijvende uitstraling van je woning.