Steenstrips

Je wil je gevel een authentieke look geven, dan kan je kiezen voor een afwerking met steenstrips. Steenstrips worden verzaagd uit een klassieke gevelsteen, zo krijg je de look van een gemetste muur. Waar een spouwmuur vaak nog voor vochtproblemen zorgt, is dit met een gevel met steenstrips bijna uitgesloten!

Steenstrips, een authentieke look

Verder biedt een gevelsysteem met steenstrips heel wat voordelen: zo heb je minder brede funderingen nodig en krijg je minder dikke wanden.

Daarnaast biedt het architecten of ontwerpers meer architectonische mogelijkheden. Hierdoor wordt het traditioneel metselwerk voor nieuwbouw of renovatie, meer en meer, door steenstrips vervangen !
Project uitwerking op maat
Hoogste veiligheidsklasse
10 jaar garantie
Gevelbepleistering
“Zeer goede uitleg en correcte opvolging na elk contact. Van aanvraag tot afwerking was dit een zeer aangename samenwerking!”
Hendrik Van Bockel

Vraag vrijblijvend advies aan

Laat je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk met een antwoord op je vraag of met een gedetailleerde offerte.

Contacteer ons vrijblijvend of vraag je gratis offerte

Laat je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk met een antwoord op je vraag of met een gedetailleerde offerte.
Bedankt voor je interesse! We koppelen zo snel mogelijk terug.
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Gevelbepleistering

Baksteenstrips vs natuursteenstrips

Steenstrips zijn een natuurlijk product, ze worden in 90% van de gevallen verzaagd van een bestaande gevelsteen. Echter zijn heel wat baksteenfabrieken op weg om de steenstrips voor gevels direct te bakken als strip en ze niet meer verzaagd dienen te worden.

Ecologisch alvast een vooruitgang! Naast de baksteenstrips kan je ook natuursteenstrips krijgen. Arduin, graniet noem het maar op, tegenwoordig is veel mogelijk.
Ik wil advies

Steenstrips en isolatie

Steenstrips zijn makkelijk te combineren met isolatie en zijn ideaal als gevelbekleding!

Zowel bij nieuwbouw, als bij gevelrenovatieprojecten zijn steenstrips gecombineerd met naadloos aangebrachte isolatie en geplaatst als een gesloten systeem (dus zonder spouw) de ideale oplossing om vochtproblemen te voorkomen!

Bij nieuwbouw kan zo meer isolatie geplaatst worden en kan de wanddikte van de buitenmuur worden beperkt.
Ik wil advies
Gevelbepleistering

Hulp nodig bij de uitwerking van je renovatieproject?

IsoGroup werkt volledig volgens de Belgische WTCB-normen. We bieden je 10 jaar garantie aan op alle werken. Onze experten staan voor je klaar!

“Zeer professioneel. Alles loopt er vlot en communicatie is zeer duidelijk. Zeker een aanrader.”
Frank De Valckenaere
Hulplijn

Neem vrijblijvend contact op met een IsoGroup adviseur voor al je renovatie vragen.

Bel ons op: +32 15 800 611
Gevelbepleistering

Steenstrips geschikt voor gevelrenovatie?

Een muur bekleed met steenstrips uit natuursteen of baksteen maakt het mogelijk om je gevel te renoveren zonder het karakter of uitzicht van de woning te verliezen.

Plaatsing steenstrips met isolatie, met voeg of een gelijmde moderne look, alles is mogelijk! De plaatsing van steenstrips gebeurt door dubbele verlijming op een uitgevlakte met vezelwapening versterkte gevel of isolatie. Ze kunnen zowel met een voeg of met een gelijmde look geplaatst worden.
Ik wil advies

Geen extra fundering nodig bij steenstrips

Het grootste voordeel is het feit dat er geen extra fundering geplaatst moet worden zoals bij traditionele bakstenen. Dat bespaart kosten.

Ook wordt er minder ruimte verloren en is het perfect mogelijk om de bestaande ramen af te werken met de steenstrips. Dit is handig bij kleinere renovaties waar de ramen reeds geplaatst werden.

Als je jouw woning of gevel gaat renoveren om beter te isoleren dan is er geen betere manier dan de woning in te pakken met een naadloos isolatiejasje. Een gevelrenovatie met steenstrips is dan een efficiënte en mooie oplossing. En naast het isolerende effect krijgt je woning door steenstrips te plaatsen, ook nog een nieuwe uitstraling.
Ik wil advies
Gevelbepleistering

Zij gingen je voor

Elk jaar begeleiden we 200+ werven van A tot Z met de juiste renovatie keuze's.
“Correct bedrijf met ervaren mensen. Stipt en netjes in de uitvoering!”
Tim Henderickx
“Bedankt om snel te reageren om een kleine herstelling aan onze gevel te doen!”
Annick Van Meerbeek

Bekijk onze steenstrips realisaties

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vragen aan één van onze IsoGroup adviseurs. Wij staan voor je klaar.