Isolatie van ramen en deuren

Het isoleren van schrijnwerk situeert zich op 3 niveau’s.

Zo zijn de isolatiewaarden van de raamprofielen en van het glas vaak genoemd als het over isoleren van buitenschrijnwerk gaat. Maar heel vaak wordt een correcte plaatsing vergeten.

Isolatie van ramen en deuren

Het isoleren van ramen en deuren, het schrijnwerk, situeert zich op 3 niveau’s. Zo zijn de isolatiewaarden van de raamprofielen en van het glas vaak genoemd als het over isoleren van buitenschrijnwerk gaat. Maar heel vaak wordt een correcte plaatsing vergeten.

Een plaatsing vergt veel aandacht om zo koude bruggen te vermijden, kieren of smalle openingen ook wel lekken genoemd zorgen voor heel wat warmteverlies. Daarom bieden wij naast het opsluiten met een purschuim ook de mogelijkheid om de aansluitingen rond het schrijnwerk af te werken met een luchtdichtingstape. Zulke tapes werden eerder al gebruikt voor plaatsing van schrijnwerk voor passieve woningen of energieneutrale projecten.
Project uitwerking op maat
Hoogste veiligheidsklasse
10 jaar garantie
Isolatie van ramen en deuren
“Zeer goede uitleg en correcte opvolging na elk contact. Van aanvraag tot afwerking was dit een zeer aangename samenwerking!”
Hendrik Van Bockel

Vraag vrijblijvend advies aan

Laat je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk met een antwoord op je vraag of met een gedetailleerde offerte.

Contacteer ons vrijblijvend of vraag je gratis offerte

Laat je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk met een antwoord op je vraag of met een gedetailleerde offerte.
Bedankt voor je interesse! We koppelen zo snel mogelijk terug.
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Isolatie van ramen en deuren

Isolatiewaarden begrijpen

De isolatiewaarde van de profielen worden weergegeven in een u(f) waarde, de isolatiewaarde van isolerende beglazing in een u(g) waarde. Vaak zijn de glas-waarden iets beter dan de profielwaarde. Zo heb je dubbelbeglazing met waardes van 1.1 tot 0.9. en driedubbelbeglazing van 0.7 tot 0.5 afhankelijk van de grootte van het schrijnwerk.

De combinatie van het profiel en het glas wordt uitgedrukt in u(w) waarde, het is dus belangrijk om vooral deze laatste waarde te vergelijken, als het gaat over hoe goed ramen of deuren isoleren! Want zo zal bijvoorbeeld een klein toiletraampje vaak een minder goede isolatie waarde hebben dan een mooi groot slaapkamerraam. Omdat het glas vaak beter isoleert dan het profiel en er bij het kleine wc-raampje meer profiel dan glas aanwezig is en bij het slaapkamerraam meer glasoppervlakte dan profieloppervlakte.
Ik wil advies

Hulp nodig bij de uitwerking van je renovatieproject?

IsoGroup werkt volledig volgens de Belgische WTCB-normen. We bieden je 10 jaar garantie aan op alle werken. Onze experten staan voor je klaar!

“Zeer professioneel. Alles loopt er vlot en communicatie is zeer duidelijk. Zeker een aanrader.”
Frank De Valckenaere
Hulplijn

Neem vrijblijvend contact op met een IsoGroup adviseur voor al je renovatie vragen.

Bel ons op: +32 15 800 611

Welke keuze moet je maken?

Vroeger kon je er vanuit gaan dat pvc en houten schrijnwerk beter isoleerde dan aluminium profielen. Vandaag is dit niet meer het geval, aluminium profielfabrikanten hebben ingezien en heel wat geïnvesteerd in innoverende profielen en hebben de kloof gedicht ten opzichte van pvc profielen. De keuze van welk materiaal er best wordt gebruikt is vandaag eerder een visuele dan een energetische keuze geworden! In sommige gevallen bijvoorbeeld bij grote raampartijen is aluminium zelfs een betere keuze.

Het is een complex gegeven geworden, maar onze adviseurs zullen je graag meer vertellen en je hierover deskundig informeren! Als je samenwerkt met een architect en een energie-deskundige zal er op basis van een epb-verslag de juiste profielen worden aangeboden op jouw maat.Lees ook even onze informatie over de mogelijke premies bij renovatie!

Ik wil advies
Isolatie van ramen en deuren

Zij gingen je voor

Elk jaar begeleiden we 200+ werven van A tot Z met de juiste renovatie keuze's.
“Correct bedrijf met ervaren mensen. Stipt en netjes in de uitvoering!”
Tim Henderickx
“Bedankt om snel te reageren om een kleine herstelling aan onze gevel te doen!”
Annick Van Meerbeek

Bekijk onze isolatie voor ramen en deuren realisaties

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vragen aan één van onze IsoGroup adviseurs. Wij staan voor je klaar.