IsoGroup - Isolatie

Gevelisolatie
voor elke toepassing een oplossing

Ik wens meer

Informatie

Vraag hier een

Offerte

Schrijf je in voor onze

Infosessie

Gevelisolatie

De isolatie van de buitenschil samen met een afwerking van crepi, spuitkurk of steenstrips kan best gebeuren met een EPS isolatie van 6 tot 24 cm dikte – afhankelijk van de noden van het project.

EPS in de volksmond ook vaak piepschuim genoemd, vaak wit van kleur is een veelkomend product voor verpakking van materialen die koel bewaard dienen te worden. EPS bestaat voornamelijk voor 90% uit luchtkorrels! Een ideale isolator en dus ook in plaatmateriaal gebruikt in de bouw.

Isostone werkt met bewerkte EPS panelen waar grafiet werd aan toegevoegd en krijgt deze een grijze kleur. Door toevoeging van grafiet verhoogt de isolatiewaarde (lambda-waarde) en kunnen er dunnere platen worden gebruikt (een winst van 2 cm) voor een zelfde isolatiewaarde!

De semi-zachte platen zijn akoestisch beter dan de harde isolatiepanelen zoals pir of pur-platen. Dus contactgeluiden of trillingen van wegverkeer worden beter opgevangen! Omdat de EPS-panelen ook kunnen opgeschuurd worden zijn ze een beter alternatief dan de andere harde isolatiepanelen. Zo kunnen afwerking met crepi of spuitkurk vlakker uitgevoerd worden en geven ze veel mooier eindresultaat.

IsoStone EPS Isolatie
IsoStone - PIR plaat

Voor de afwerking met hout of een andere plaatafwerking is de keuze voor een harde isolatieplaat de betere oplossing.  De opbouw van een een gevel met isolatie en hout dient steeds geventileerd te gebeuren, zodat het hout of plaatmateriaal ook aan de achterzijde kan drogen.  Anders riskeer je verrotting van het materiaal. 

Doordat PIR of PUR isolatieplaten een betere isolatiewaarde hebben.  Kan je dunner isoleren dan met een EPS paneel, ook werd er grafiet aan toegevoegd.  De opbouw van een geventileerde gevel neemt door de verplichte spouw tussen de isolatie en het hout regelwerk meer plaats in beslag dan een gesloten systeem met afwerking in crepi, spuitkurk of steenstrips. 

Daardoor is de keuze voor een zo dun mogelijke isolatie met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde de betere oplossing.   Deze platen kunnen ook de drukbelasting van het houten regelwerk beter aan.  Aan de buitenzijde hebben PIR of PUR-panelen vaak een aluminium vlies dat er  voor zorgt dat de PIR of PUR beschermd wordt tegen uv-licht en andere weersomstandigheden. 

De naden waar de platen tegen elkaar worden gezet, dienen met aluminiumtape te worden afgedicht. De gassen die in de platen verwerkt zitten blijven zo langer in het paneel en zo zal  de isolatiewaarde van de plaat dus optimaal blijven.  

Soms zie je dat de panelen niet worden afgetaped en zie je dat de plaat op de naden inkrimpt en de gele PIR of PUR wordt oranje.   Dus een goede bewerking is noodzakelijk en super belangrijk!!!!!

Voor de aansluiting in de grond of net boven het maaiveld wordt er geopteerd voor een isolatiemateriaal dat weinig tot geen wateropname heeft. De sokkelisolatie in XPS is net zoals de PIR of de PUR-plaat een harde plaat wat ook de drukbelasting ter hoogte van de plint verbeterd.

Zo zie je, voor elke toepassing is er een toepassing en ideale oplossing! Onze adviseur legt je graag de details uit!!

Lees ook even onze informatie over de mogelijke premies bij renovatie !

Bekijk onze Gevelisolatie REALISATIES

Jonas Merckx & Celien Van Looy, Herenthout

De architect tekende de gevelafwerking van onze droomwoning – een moderne, strakke nieuwbouw – met crepi en steenstrips van lichtgrijze natuursteen en een laag van 18 cm isolatiemateriaal. Een betrouwbare partner om dit uit te voeren, vonden we in IsoStone. Verkoper Carl zorgde voor een deepdive in het grote aanbod waarbij hij een sterk adviserende rol opnam. Welke tinten en structuren passen bijvoorbeeld mooi bij elkaar. Maar ook, de door ons gekozen steenstrips zijn bijvoorbeeld heel onregelmatig, wat een visueel probleem geeft bij de afwerking van de hoeken van de woning.

Carl van IsoStone stelde voor om een afwerking te voorzien in zwarte aluminium, in eenzelfde ralkleur als onze ramen en deuren. Dat geeft een zeer fijn eindresultaat. Straf hoe ze op de details letten bij IsoStone. Met onze projectmanager hadden we een vergelijkbare open relatie tijdens de uitvoering. Hij hielt ons van alles goed op de hoogte, communiceerde rechtstreeks als er iets afweek en gaf meteen een oplossing mee.

De gevelbekleding is helemaal uitgevoerd volgens het plan, en het eindresultaat vinden we beter dan verwacht. De vakmannen hebben de crepi zeer strak afgewerkt. Dat oog voor detail zie je duidelijk, zeker wanneer de felle zon er op schijnt. En dat is heel straf, want vaak zie je minder zorgvuldige afwerkingen. IsoStone levert kwaliteit, het gaat vooruit op de werf en alles is pico bello afgewerkt. Wij zijn fan!

TIPS EN ADVIES

Kies jouw categorie: Toon alles {{ category.name }}
Kies jouw categorie:

De isogroup aanpak

Efficiënt beschermd

Jouw huis moet klaar zijn voor morgen. Want er verandert veel, niet alleen je manier van leven, maar ook het klimaat. En daar moet je je efficiënt tegen beschermen. IsoGroup werkt met gesloten systemen en isoleert naadloos de bouwschil van je woning: de gevel, ramen en deuren.

Zonder zorgen

Elke stap in het bouw- of renovatieproces organiseren we vlot en efficiënt. Onze gekwalificeerde medewerkers ondersteunen je van A tot Z: je adviseur begeleidt je door het keuzeproces, je projectmanager staat je bij tijdens de werken. Zo realiseren we samen een betaalbaar en kwalitatief project.

Energievriendelijke projecten

There is no Planet B, duurzame materialen zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. We hanteren hoge isolatienormen en stemmen de waarden van de verschillende toepassingen op elkaar af. Met deze totaalaanpak krijg je het extra wooncomfort en de mooie besparing op je energiefactuur er gratis bij.

Stijlvolle projecten

Van klassiek, over landelijk tot strak modern, onze goed geïnformeerde adviseurs denken graag met je mee over welk materiaal bij welke stijl past. Ook duik je samen in de (technische) details van de afwerking. Het zijn net die details die zorgen voor een mooie en blijvende uitstraling van je woning.