Grote steenstrips IsoStyle

Steenstrips
Authentieke look

Ik wens meer

Informatie

Vraag hier een

Offerte

Schrijf je in voor onze

Infosessie

Steenstrips

Je wil je gevel een authentieke look geven, dan kan je kiezen voor een afwerking met steenstrips. Steenstrips worden verzaagd uit een klassieke gevelsteen, zo krijg je de look van een gemetste muur. Waar een spouwmuur vaak nog voor vochtproblemen zorgt, is dit met een gevel met steenstrips bijna uitgesloten!

Verder biedt een gevelsysteem met steenstrips heel wat voordelen: zo heb je minder brede funderingen nodig en krijg je minder dikke wanden.

Daarnaast biedt het architecten of ontwerpers meer architectonische mogelijkheden. Hierdoor wordt het traditioneel metselwerk voor nieuwbouw of renovatie, meer en meer, door steenstrips vervangen !

Baksteenstrips vs natuursteenstrips

Steenstrips zijn een natuurlijk product, ze worden in 90% van de gevallen verzaagd van een bestaande gevelsteen. Echter zijn heel wat baksteenfabrieken op weg om de steenstrips voor gevels direct te bakken als strip en ze niet meer verzaagd dienen te worden. Ecologisch alvast een vooruitgang! Naast de baksteenstrips kan je ook natuursteenstrips krijgen. Arduin, graniet noem het maar op, tegenwoordig is veel mogelijk.

Steenstrips zijn makkelijk te combineren met isolatie en zijn ideaal als gevelbekleding!

Zowel bij nieuwbouw, als bij gevelrenovatieprojecten zijn steenstrips gecombineerd met naadloos aangebrachte isolatie en geplaatst als een gesloten systeem (dus zonder spouw) de ideale oplossing om vochtproblemen te voorkomen!

Steenstrips

Bij nieuwbouw kan zo meer isolatie geplaatst worden en kan de wanddikte van de buitenmuur worden beperkt.

Zijn steenstrips ook geschikt voor gevelrenovaties?

Een muur bekleed met steenstrips uit natuursteen of baksteen maakt het mogelijk om je gevel te renoveren zonder het karakter of uitzicht van de woning te verliezen.

Plaatsing steenstrips met isolatie, met voeg of een gelijmde moderne look, alles is mogelijk!

Offerte?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De plaatsing van steenstrips gebeurt door dubbele verlijming op een uitgevlakte met vezelwapening versterkte gevel of isolatie. Ze kunnen zowel met een voeg of met een gelijmde look geplaatst worden.

Een gevelrenovatie met steenstrips is een
efficiënte en mooie oplossing.

Het grootste voordeel is het feit dat er geen extra fundering geplaatst moet worden zoals bij traditionele bakstenen. Dat bespaart kosten.

Plaatsing steenstrips

Ook wordt er minder ruimte verloren en is het perfect mogelijk om de bestaande ramen af te werken met de steenstrips. Dit is handig bij kleinere renovaties waar de ramen reeds geplaatst werden.

Als je jouw woning of gevel gaat renoveren om beter te isoleren dan is er geen betere manier dan de woning in te pakken met een naadloos isolatiejasje. Een gevelrenovatie met steenstrips is dan een efficiënte en mooie oplossing. En naast het isolerende effect krijgt je woning door steenstrips te plaatsen, ook nog een nieuwe uitstraling.

Onze adviseur zal jou helpen met de keuze van mooiste gevelsteen en zal je wegwijs maken tussen de verschillende uitvoeringsmogelijkheden.

Bekijk onze Steenstrips REALISATIES

Jonas Merckx & Celien Van Looy, Herenthout

De architect tekende de gevelafwerking van onze droomwoning – een moderne, strakke nieuwbouw – met crepi en steenstrips van lichtgrijze natuursteen en een laag van 18 cm isolatiemateriaal. Een betrouwbare partner om dit uit te voeren, vonden we in IsoStone. Verkoper Carl zorgde voor een deepdive in het grote aanbod waarbij hij een sterk adviserende rol opnam. Welke tinten en structuren passen bijvoorbeeld mooi bij elkaar. Maar ook, de door ons gekozen steenstrips zijn bijvoorbeeld heel onregelmatig, wat een visueel probleem geeft bij de afwerking van de hoeken van de woning.

Carl van IsoStone stelde voor om een afwerking te voorzien in zwarte aluminium, in eenzelfde ralkleur als onze ramen en deuren. Dat geeft een zeer fijn eindresultaat. Straf hoe ze op de details letten bij IsoStone. Met onze projectmanager hadden we een vergelijkbare open relatie tijdens de uitvoering. Hij hielt ons van alles goed op de hoogte, communiceerde rechtstreeks als er iets afweek en gaf meteen een oplossing mee.

De gevelbekleding is helemaal uitgevoerd volgens het plan, en het eindresultaat vinden we beter dan verwacht. De vakmannen hebben de crepi zeer strak afgewerkt. Dat oog voor detail zie je duidelijk, zeker wanneer de felle zon er op schijnt. En dat is heel straf, want vaak zie je minder zorgvuldige afwerkingen. IsoStone levert kwaliteit, het gaat vooruit op de werf en alles is pico bello afgewerkt. Wij zijn fan!

TIPS EN ADVIES

Kies jouw categorie: Toon alles {{ category.name }}
Kies jouw categorie:

De isogroup aanpak

Efficiënt beschermd

Jouw huis moet klaar zijn voor morgen. Want er verandert veel, niet alleen je manier van leven, maar ook het klimaat. En daar moet je je efficiënt tegen beschermen. IsoGroup werkt met gesloten systemen en isoleert naadloos de bouwschil van je woning: de gevel, ramen en deuren.

Zonder zorgen

Elke stap in het bouw- of renovatieproces organiseren we vlot en efficiënt. Onze gekwalificeerde medewerkers ondersteunen je van A tot Z: je adviseur begeleidt je door het keuzeproces, je projectmanager staat je bij tijdens de werken. Zo realiseren we samen een betaalbaar en kwalitatief project.

Energievriendelijke projecten

There is no Planet B, duurzame materialen zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. We hanteren hoge isolatienormen en stemmen de waarden van de verschillende toepassingen op elkaar af. Met deze totaalaanpak krijg je het extra wooncomfort en de mooie besparing op je energiefactuur er gratis bij.

Stijlvolle projecten

Van klassiek, over landelijk tot strak modern, onze goed geïnformeerde adviseurs denken graag met je mee over welk materiaal bij welke stijl past. Ook duik je samen in de (technische) details van de afwerking. Het zijn net die details die zorgen voor een mooie en blijvende uitstraling van je woning.