IsoStyle ramen en deuren

Ramen en deuren
Hoe correct isoleren?

Ik wens meer

Informatie

Vraag hier een

Offerte

Schrijf je in voor onze

Infosessie

Isolatie van ramen en deuren

Het isoleren van ramen en deuren, het schrijnwerk, situeert zich op 3 niveau’s. Zo zijn de isolatiewaarden van de raamprofielen en van het glas vaak genoemd als het over isoleren van buitenschrijnwerk gaat. Maar heel vaak wordt een correcte plaatsing vergeten.

Een plaatsing vergt veel aandacht om zo koude bruggen te vermijden, kieren of smalle openingen ook wel lekken genoemd zorgen voor heel wat warmteverlies. Daarom bieden wij naast het opsluiten met een purschuim ook de mogelijkheid om de aansluitingen rond het schrijnwerk af te werken met een luchtdichtingstape. Zulke tapes werden eerder al gebruikt voor plaatsing van schrijnwerk voor passieve woningen of energieneutrale projecten.

De IsoStyle aanpak

Wij bieden ook de mogelijkheid om de aansluitingen rond het schrijnwerk af te werken met een luchtdichtingstape om koude bruggen te vermijden.

Isolatiewaarden begrijpen

De isolatiewaarde van de profielen worden weergegeven in een u(f) waarde, de isolatiewaarde van isolerende beglazing in een u(g) waarde. Vaak zijn de glas-waarden iets beter dan de profielwaarde. Zo heb je dubbelbeglazing met waardes van 1.1 tot 0.9. en driedubbelbeglazing van 0.7 tot 0.5 afhankelijk van de grootte van het schrijnwerk.

De combinatie van het profiel en het glas wordt uitgedrukt in u(w) waarde, het is dus belangrijk om vooral deze laatste waarde te vergelijken, als het gaat over hoe goed ramen of deuren isoleren! Want zo zal bijvoorbeeld een klein toiletraampje vaak een minder goede isolatie waarde hebben dan een mooi groot slaapkamerraam. Omdat het glas vaak beter isoleert dan het profiel en er bij het kleine wc-raampje meer profiel dan glas aanwezig is en bij het slaapkamerraam meer glasoppervlakte dan profieloppervlakte.

IsoStyle ramen en deuren

Welke keuze moet je maken?

Vroeger kon je er vanuit gaan dat pvc en houten schrijnwerk beter isoleerde dan aluminium profielen. Vandaag is dit niet meer het geval, aluminium profielfabrikanten hebben ingezien en heel wat geïnvesteerd in innoverende profielen en hebben de kloof gedicht ten opzichte van pvc profielen. De keuze van welk materiaal er best wordt gebruikt is vandaag eerder een visuele dan een energetische keuze geworden! In sommige gevallen bijvoorbeeld bij grote raampartijen is aluminium zelfs een betere keuze.

IsoStyle ramen en deuren | Alu ramen schuifraam

Het is een complex gegeven geworden, maar onze adviseurs zullen je graag meer vertellen en je hierover deskundig informeren! Als je samenwerkt met een architect en een energie-deskundige zal er op basis van een epb-verslag de juiste profielen worden aangeboden op jouw maat.

Lees ook even onze informatie over de mogelijke premies bij renovatie!

Bekijk onze Isolatie van ramen en deuren REALISATIES

Jonas Merckx & Celien Van Looy, Herenthout

De architect tekende de gevelafwerking van onze droomwoning – een moderne, strakke nieuwbouw – met crepi en steenstrips van lichtgrijze natuursteen en een laag van 18 cm isolatiemateriaal. Een betrouwbare partner om dit uit te voeren, vonden we in IsoStone. Verkoper Carl zorgde voor een deepdive in het grote aanbod waarbij hij een sterk adviserende rol opnam. Welke tinten en structuren passen bijvoorbeeld mooi bij elkaar. Maar ook, de door ons gekozen steenstrips zijn bijvoorbeeld heel onregelmatig, wat een visueel probleem geeft bij de afwerking van de hoeken van de woning.

Carl van IsoStone stelde voor om een afwerking te voorzien in zwarte aluminium, in eenzelfde ralkleur als onze ramen en deuren. Dat geeft een zeer fijn eindresultaat. Straf hoe ze op de details letten bij IsoStone. Met onze projectmanager hadden we een vergelijkbare open relatie tijdens de uitvoering. Hij hielt ons van alles goed op de hoogte, communiceerde rechtstreeks als er iets afweek en gaf meteen een oplossing mee.

De gevelbekleding is helemaal uitgevoerd volgens het plan, en het eindresultaat vinden we beter dan verwacht. De vakmannen hebben de crepi zeer strak afgewerkt. Dat oog voor detail zie je duidelijk, zeker wanneer de felle zon er op schijnt. En dat is heel straf, want vaak zie je minder zorgvuldige afwerkingen. IsoStone levert kwaliteit, het gaat vooruit op de werf en alles is pico bello afgewerkt. Wij zijn fan!

TIPS EN ADVIES

Kies jouw categorie: Toon alles {{ category.name }}
Kies jouw categorie:

De isogroup aanpak

Efficiënt beschermd

Jouw huis moet klaar zijn voor morgen. Want er verandert veel, niet alleen je manier van leven, maar ook het klimaat. En daar moet je je efficiënt tegen beschermen. IsoGroup werkt met gesloten systemen en isoleert naadloos de bouwschil van je woning: de gevel, ramen en deuren.

Zonder zorgen

Elke stap in het bouw- of renovatieproces organiseren we vlot en efficiënt. Onze gekwalificeerde medewerkers ondersteunen je van A tot Z: je adviseur begeleidt je door het keuzeproces, je projectmanager staat je bij tijdens de werken. Zo realiseren we samen een betaalbaar en kwalitatief project.

Energievriendelijke projecten

There is no Planet B, duurzame materialen zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. We hanteren hoge isolatienormen en stemmen de waarden van de verschillende toepassingen op elkaar af. Met deze totaalaanpak krijg je het extra wooncomfort en de mooie besparing op je energiefactuur er gratis bij.

Stijlvolle projecten

Van klassiek, over landelijk tot strak modern, onze goed geïnformeerde adviseurs denken graag met je mee over welk materiaal bij welke stijl past. Ook duik je samen in de (technische) details van de afwerking. Het zijn net die details die zorgen voor een mooie en blijvende uitstraling van je woning.