Hoe herken je slechte crepi? 12 punten om op te letten

Zeker lezen: 12 punten waar je een slechte uitvoering van crepi aan kan herkennen
 1. Strepen op de gevel door slechte afwatering: doordat geveldetails ontbreken bij bijvoorbeeld dorpels, dakprofielen, regenwatergoten, plinten, enzovoort, wordt al het regenwater afgevoerd via de gevel en krijg je afloop.
 2. Vlekken/wolkvorming op de crepi. Dit komt door het slecht mengen van de producten.
 3. Een lijn tussen de verdiepingen. Bij het aanbrengen van de crepilaag werd er te veel tijd tussen de uitvoering gelaten. Volledige gevelvlakken dienen in één keer te worden uitgevoerd om een mooi, doorlopend resultaat te krijgen !
 4. Vlakken in de gevel. Dit komt door verkeerd gebruik van isolatie of het slecht afschuren van isolatie, waardoor de isolatiepanelen zich aftekenen.
 1. Aftekening van de wapeningsnetten.
 2. Afbrokkelen van de plint. Dit wordt veroorzaakt door verkeerde isolatie en het aanbrengen van crepi tot onder de nulpas.
 3. Mini-scheurtjes aan de oppervlakte. Dit komt door het slecht aanbrengen van de bewapeningsnetten op hoeken en dagkanten.
 4. Afscheuringen aan ramen, dorpels of dakaansluiting. Dit wordt veroorzaakt door het niet of slecht aanbrengen van zwelbanden.
 5. Blazen achter de crepi. Deze blazen ontstaan door het opblazen van de opperlaag bij vochtig weer. Dit kan wijzen op een natte of vochtige muur of opstijgend vocht uit de grond. Het is ook mogelijk dat bij het aanbrengen de onderlaag nog niet voldoende was uitgedroogd.
 1. Roest aan de hoeken of afbrokkelen van de hoeken. Dit wijst op een verkeerde profielkeuze of geen gebruik van hoekprofielen!
 2. Visueel geen rechte hoeken. Dit wijst op een verkeerde profielkeuze of geen gebruik van start- , hoek-, of eindprofielen!
 3. Loskomen van de crepi of isolatie. Het kan dat er hier geen rekening werd gehouden met de windbelasting op de gevel. Ook mogelijk is dat de gevel niet voldoende voorbereid werd, waardoor de lijmen niet voldoende hechten. Een geschilderde gevel bijvoorbeeld, moet eerst worden voorbehandeld.

Ons advies?

De gebruikte producten zijn belangrijk, maar nog veel belangrijker zijn de kennis en vaardigheden van de persoon die de producten aanbrengt! Vraag daarom altijd om referenties te mogen bekijken.

Blijf up-to-date

Ontvang al onze tips rechtstreeks in je mailbox!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vragen aan één van onze IsoGroup adviseurs. Wij staan voor je klaar.