Rolluiken? Laat je geen vals gevoel van veiligheid aanpraten

Drie mythes over rolluiken ontsluierd

Drie mythes over rolluiken ontsluierd

1. Beschermen tegen ongewenste bezoekers?

IsoStyle ramen en deuren

Er doen veel verhalen over rolluiken de ronde. Rolluiken zouden je ramen en deuren beschermen tegen ongewenste bezoekers. In de zomer houden ze de koelte binnen en isoleren je huis extra. Wij kunnen je verklappen dat al deze verhalen niet of maar gedeeltelijk waar zijn.

Vroeger waren rolluiken gemaakt van houten lamellen. Die waren zeer zwaar en dus meteen ook de ideale manier om een raam te beveiligen. Bij moderne rolluiken zijn de lamellen hoofdzakelijk vervaardigd uit pvc of aluminium. Deze materialen zijn zeer licht en kunnen zo uit hun geleiders worden getrokken door iemand met slechte bedoelingen. Het goede nieuws: de ramen zelf zijn tegenwoordig veel beter beschermd dan vroeger. Rolluiken hebben dus een licht vertragend effect bij een inbraak.

“Laat je geen vals gevoel van veiligheid aanpraten!”

2. Koeler in de zomer?

Rolluiken zouden de woning ook beschermen tegen zonlicht en koeler houden. Dat klopt, maar is helemaal niet handig, zeker niet in de zomer. Rolluiken verduisteren je woning, maar dan moet je overdag wel je lichten aandoen. Een beter alternatief is screens (zonnewering) of zonwerende beglazing. Zo krijg je voldoende licht binnen in de zomermaanden en behoud je je leefkwaliteit! Rolluiken hebben enkel nut om tijdens de nacht (of eventueel dag) een kamer volledig donker te maken. Verduisterende gordijnen zijn een alternatief als je liever geen rolluiken wil.

3. Extra isolatie-effect?

Rolluiken zouden je woning ook extra isoleren. Dat effect is echter minimaal. Het glas en de profielen zijn tegenwoordig zo geïsoleerd, dat rolluiken geen enkel extra isolatie-effect meer hebben.

Ons advies?

Denk goed na over de keuze van je ramen, deuren en accessoires en gebruik ze vooral voor het juiste doel.


Blijf up-to-date

Ontvang al onze tips rechtstreeks in je mailbox!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vragen aan één van onze IsoGroup adviseurs. Wij staan voor je klaar.